“Výhodná” koupě a neb utopené miliony

Představensvo v podkladech pro nastávající shromáždění delegátů zveřejnilo informace o koupi vily a o dalších plánovaných záměrech s ní. Zvěřejněný dokument uvádí zavádějící informace a některé informace zde nejsou uvedeny vůbec.

 

Shrňme si proto základní fakta, která tento dokument neuvádí:


  • Předchozí majitel koupil v roce 2002 vilu za 3,75 miliónu a nechal ji chátrat.
  • Sídlo družstva v Gagrinově ulici, je zrekonstuováno a plně vyhovuje potřebám družstva.
  • Představenstvo vilu v žalostném stavu koupilo  v roce 2009 za 15 miliónu v době, kdy cena nemovitostí klesala.
  • V době koupě vily, představenstvo ješte ani neuvažovalo o koupi FVE Nová Ves, z které, jak představenstvo neustále tvrdí, se měla financovat její oprava. Nehledě na to, že by zisk z elektrárny měl nejdříve splatit investici do elektrárny samotné.
  • Celkové náklady na pořízení a opravy činí zhruba 23 milionů. Přičemž náklady na studii a případný projekt rekonstrukce není uveden. Dle sazebníků se účtuje 10% s ceny rekonstrukce což může činit dalších 5 miliónů.
  • V dnešní době je hrubý odhad ceny 12 milionů, čili zhruba polovina ceny, kterou představenstvo z našich peněz do vily nainvestovalo.

 

Představenstvo se snaží svalit vinu na ČEZ, ale jak je z předchozích bodů zřejmé, představenstvo v době rozhodování o koupi a ani později nemohlo počítat s příjmy z FVE a je plně zodpovědné za současnou situaci.

Anketa

Přejete si převést byt do osobního vlastnictví?

Ano 589 67%
Ne 258 30%
Nevím 26 3%

Celkový počet hlasů: 873